Вишинський, як і раніше, залишається підозрюваним у справі про держзраду – прокуратура АР Крим

Вишинський запевняє, що повернеться в Україну
Фото: ЕРА

Процесуальний статус головреда "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського після його вид'їзду в Росію не змінився, стверджують в українській прокуратурі.

Процесуальний статус керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського у кримінальному провадженні, яке розслідують в Україні, залишається незмінним – його підозрюють у державній зраді. Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили у прокуратурі Автономної Республіки Крим.

"Юридично статус Вишинського у кримінальному провадженні не змінився. Обмін не вплинув на це. Також щодо Вишинського діє й обраний йому раніше запобіжний захід у вигляді особистої поруки", – розповіли у прокуратурі.

У відомстві зазначили, що прокурори й надалі будуть підтримувати обвинувачення в суді, однак подальший перебіг розгляду справи з урахуванням імовірної відсутності Вишинського на засіданнях спрогнозувати важко.

Він підкреслив, що залишається у професії.

5 травня 2018 року Вишинського затримали за підозрою в державній зраді. 17 травня суд заарештував його.

Журналіст заявив про відмову від українського громадянства і попросив у президента РФ Володимира Путіна "правового захисту та вжиття заходів щодо звільнення". У Державній міграційній службі України повідомили, що Вишинський не може відмовитися від громадянства, тому що перебуває у статусі підозрюваного.

28 серпня Київський апеляційний суд звільнив Вишинського з-під варти, замінивши запобіжний захід на особисте зобов'язання.

7 вересня між Україною та РФ відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35". Серед українців, які повернулися додому, – політв'язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизонович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки 24 моряки.

Після обміну Вишинський заявив, що повернеться в Україну для участі в судових засіданнях.