Волкер підтвердив, що в адміністрації президента США серйозно обговорюють питання надання Україні летальної зброї

Волкер підкреслив, що рішення про надання Україні летальної зброї має ухвалювати президент США
Фото: EPA

Поки жодного рішення США щодо надання Україні летальної зброї не ухвалено, але на високому рівні це серйозно обговорюють, сказав спецпредставник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Білий дім серйозно розглядає питання надання Україні летальної зброї. Про це в інтерв'ю Financial Times заявив спецпредставник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер.

Він зазначив, що поки жодного рішення не ухвалено, але на високому рівні це обговорюють серйозно. Також, на думку Волкера, рішення має ухвалювати президент США.

Україна з початку військової агресії Росії навесні 2014 року веде переговори із західними країнами про постачання летальної зброї, але поки безуспішно. Зараз США забезпечують Київ тільки нелетальною допомогою (зокрема броньованими автомобілями Humvee, безпілотниками RQ-11B Raven і контрбатарейними радарами) й допомагають у підготовці українських військових.

31 липня видання The Wall Street Journal писало, що в США розробили план постачання оборонного озброєння Україні. Мова йде про передання протитанкових ракетних комплексів Javelin і засобів протиповітряної оборони.

24 серпня під час візиту до Києва міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що в Сполучених Штатах розглядають питання про надання Україні оборонного летального озброєння.