Від початку воєнного стану в Україну не пропустили 1350 росіян – Слободян

Слободян заявив, що адміністративний кордон із Кримом українці перетинають вільно, але за наявності українського паспорта
Фото: uacrisis.org

Радник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян повідомив, що РФ від початку введення воєнного стану у низці регіонів України не пропустила до країни 340 українців.

Після запровадження воєнного стану в низці областей України до країни не пропустили 1350 росіян. Про це 19 грудня в коментарі УНН повідомив радник голови Державної прикордонної служби Олег Слободян.

За його словами, у відповідь Росія не пропустила 340 українців. Слободян наголосив, що росіяни не пояснюють причини, через яку не пускають на свою територію громадян України.

Адміністративний кордон із Кримом українці перетинають вільно, але за наявності українського паспорта. Представник Держприкордонслужби зазначає, що для іноземців потрібен спеціальний дозвіл на перетин адмінкордону.

26 листопада – наступного дня після того, як Росія захопила катери Військово-морських сил України "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", а також 24 українських військовослужбовців – Верховна Рада підтримала указ президента України Петра Порошенка про введення воєнного стану у 10 областях на 30 діб.

Воєнний стан запроваджено в Україні із 14.00 26 листопада до 14.00 26 грудня 2018 року.

Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал 30 листопада заявив, що у зв'язку з введенням воєнного стану Україна посилила прикордонний режим, до країни не пускають громадян Росії чоловічої статі віком від 16 до 60 років.

За даними ЗМІ, в Україну іноді не можуть потрапити і жінки з російським громадянством.