Заарештовано фігуранта справи Гандзюк Павловського, протести у Кривому Розі. Головне за день

Перед "Криворіжгазом" горіли шини
Фото: 0564.ua

"ГОРДОН" подає огляд основних новин понеділка, 12 листопада.

Арешт Павловського

Ігоря Павловського, імовірного посередника між замовником та організатором убивства громадського діяча Катерини Гандзюк, затримали співробітники СБУ. Суд заарештував його до 3 грудня без права застави.

Псевдовибори

Бойовики на Донбасі заявили, що чинні ватажки "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін і Леонід Пасічник набрали понад 60% голосів на "виборах глав республік". Явка виборців нібито становила приблизно 80%.

Влада України, Парламентська асамблея ОБСЄ, Держдепартамент США назвали "вибори" нелегітимними, такими, що порушують український суверенітет і суперечать Мінським угодам.

Американський міністр обнадіяв Україну

Україна і США спільними зусиллями протидіятимуть реалізації проекту "Північний потік – 2", про це йшлося на зустрічі міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра енергетики США Ріка Перрі.

На зустрічі з українським прем'єром Володимиром Гройсманом Перрі заявив, що адміністрація Дональда Трампа є "потужним партнером" України.

Криворізький бунт

Під будівлею "Криворіжгазу" пройшла акція протесту через відсутність тепла в частині міста. Мітингувальники підпалили шини, вимагаючи розпочати постачання газу в котельні АТ "Криворізька теплоцентраль".

Прес-служба "Криворіжгазу" заявила, що невідомі взяли штурмом будівлю підприємства, зірвали пломби на п'яти котельнях і почали несанкціонований відбір газу. Підприємство звинувачує у події НАК "Нафтогаз України".

Загострення в Ізраїлі

Палестинське угруповання ХАМАС випустила понад 200 ракет по Ізраїлю, поранено 13 осіб.

Масований ракетний напад став відповіддю ХАМАС на рейд ізраїльських спецпризначенців у сектор Гази 11 листопада. У перестрілці загинуло четверо палестинських бойовиків і підполковник Армії оборони Ізраїлю.