Зеленський може відвідати Берлін у другій половині червня – МЗС України

Зеленський має намір відвідати Берлін
Фото: EPA

Міністерство закордонних справ України працює над тим, щоб організувати візит президента Володимира Зеленського в Німеччину найближчим часом, заявив заступник глави МЗС Василь Боднар.

Президент України Володимир Зеленський може відвідати Берлін у другій половині червня. Про це "Укрінформу" 30 травня заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

"Ми працюємо над тим, щоб організувати візит найближчим часом. Найімовірніше, це буде у другій половині червня, поки дата в опрацюванні. Зокрема, сьогодні питання щодо візиту до Берліна буде обговорюватися в рамках зустрічі президента Зеленського із двійкою міністрів закордонних справ – Німеччини та Франції", – сказав дипломат.

Він висловив надію, що на зустрічі також обговорюватимуть питання двосторонньої співпраці, реформи і протидію російській агресії.

Після другого туру президентських виборів 22 квітня канцлер Німеччини Ангела Меркель привітала Зеленського та запросила відвідати Берлін.

30 травня з візитом у Києві перебувають міністри закордонних справ Німеччини і Франції Гайко Маас і Жан-Ів Ле Дріан. Маас заявляв, що країни і надалі підтримуватимуть Україну.