Зеленський відрекомендував "Слузі народу" кандидата на посаду голови НБУ. Фракція поки не визначилася з підтримкою – нардеп

Качура повідомив про результати зустрічі фракції "Слуга народу" із Зеленським
Фото: Слуга Народу / Facebook

У понеділок, 13 липня, президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль узяли участь у засіданні парламентської фракції "Слуга народу". Як повідомив нардеп Олександр Качура, Зеленський відрекомендував кандидатів на посади голови Нацбанку, Антимонопольного комітету і віцепрем'єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

У понеділок, 13 липня, відбулося засідання фракції "Слуга народу" у Верховній Раді за участю президента Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля. Про це в Telegram повідомив нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура.

"Президент із прем'єром відрекомендували кандидатів на посади голови Національного банку, Антимонопольного комітету і віцепрем'єра ОПК", – написав він.

За словами Качури, фракція погодилася підтримати кандидатури Ольги Піщанської на посаду голови АМКУ й Олега Уруського – на посаду віцепрем'єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

"Із кандидатурою на посаду голови НБУ ми визначимося в середу. Є кілька кандидатів. До кінця тижня ми маємо ухвалити рішення", – зазначив депутат.

Хто претендує на посаду голови Нацбанку, Качура не уточнив.

Проєкт постанови про призначення Олега Уруського віцепрем'єр-міністром – міністром із питань стратегічних галузей промисловості Кабінет Міністрів України вніс до парламенту 10 липня. 13 липня стало відомо, що проєкт відкликали. За словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, в документі виявили неточності, після виправлення яких його буде знову внесено в парламент.

Керівників Національного банку Якова Смолія та Антимонопольного комітету Юрія Терентьєва звільнили 3 липня. Обов'язки голів НБУ та АМКУ виконують перші заступники звільнених голів – Катерина Рожкова й Ольга Піщанська відповідно. Президент Зеленський заявляв, що вже провів консультації із представниками державних і комерційних банків України, а також із правлінням НБУ, сформувавши три списки кандидатів на посаду голови Нацбанку.

Арахамія говорив, що кадрові питання Рада може розглянути 17 липня.