Зеленський про Кабмін: Чекаємо до кінця цього року. Хто не впорається – із тим будемо прощатися

Зеленський: Критикують усі і нашу Раду, і наш уряд усі критикують, і мене особисто
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський заявив, що уряду України "дуже складно".

Якщо до кінця року Кабмін не продемонструє результатів роботи, із деякими його членами можуть попрощатися. Про це заявив президент Володимир Зеленський у відеоролику, опублікованому 7 листопада на YouTube-каналі його команди.

"Критикують усі і нашу Раду, і наш уряд усі критикують, і мене особисто. І якщо я звик, то наш молодий уряд – їм дуже складно зараз. Вони витрачають час на спілкування, на діалог, на докази, що я не такий... Їм складно. Вони повинні зосередитися на тих законах і реформах, які вони після голосування повинні втілювати в життя. Такого молодого уряду ніколи не було. Теж тут є плюси і мінуси. Немає корупційного досвіду – і це великий плюс. Якщо ми сказали, що буде повне перезавантаження, – так, це ризик, але це – великий плюс. Якщо вони не впораються – теж чекаємо до кінця цього року. Хто не зможе – із тим будемо прощатися", – сказав Зеленський.

Верховна Рада призначила новий уряд 29 серпня, його очолив Олексій Гончарук. Середній вік членів Кабміну – 40 років, це наймолодший уряд в історії України.

4 жовтня парламент затвердив п'ятирічну програму діяльності уряду. Вона, зокрема, передбачає зростання економіки на 40%, $50 млрд прямих іноземних інвестицій, позитивний демографічний тренд, створення 1 млн нових робочих місць тощо.