Зеленський про переговори з Путіним: У нас розпочався діалог. Ми можемо домовлятися

Зеленський: У нас достатньо сильна позиція
Фото: ЕРА

Президент України Володимир Зеленський сказав, що після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним зрозумів, що він – "складна людина".

12 грудня в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" президент України Володимир Зеленський сказав, що під час нормандського саміту стало зрозуміло, що із президентом РФ Володимиром Путіним "можна домовлятися".

"Я зрозумів, що президент РФ – не проста, складна людина. Я не буду говорити про все, це буде моя тактика на наступну зустріч, але я точно зрозумів, що в нас розпочався діалог. Ми можемо домовлятися. Це буде не швидко, але це буде. У нас достатньо сильна позиція. В Україні, на жаль, триває війна, це наша земля і наші люди", – сказав президент.

9 грудня 2019 року в Парижі відбувся перший протягом трьох років саміт лідерів "Нормандської четвірки" – України, Франції, Німеччини та Росії – щодо врегулювання ситуації на Донбасі. Він тривав приблизно вісім годин. У межах саміту лідери держав провели двосторонні переговори, зокрема відбулася перша зустріч Зеленського і Путіна.

Сторони домовилися до кінця року погодити повне припинення вогню на Донбасі і провести обмін утримуваними особами у форматі "всіх на всіх", також обговорили розширення мандата спостережної місії ОБСЄ та розведення сил і засобів на трьох ділянках.