Зеленський: Радію щоразу, коли ми повертаємо і військових, і героїв, і політв'язнів, і звичайних громадян

За словами Зеленського, Україна й далі боротиметься за кожного українця
Фото: ЕРА

За словами президента України Володимира Зеленського, звичайні громадяни, які повертаються в межах обміну з ОРДЛО, – теж герої.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував 16 квітня під час візиту в Закарпатську область сьогоднішній обмін утримуваними особами із представниками ОРДЛО, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У мене, як у звичайної людини, тільки позитивні емоції. По-перше, тому що ми повертаємо наших людей, наших громадян. І ви знаєте, я радію щоразу, коли ми повертаємо і наших військових, і героїв, і політв'язнів, і звичайних громадян України. Тому що для нас звичайні громадяни – такі самі герої, бо вони були за ґратами, захищали саме нашу країну, наш суверенітет, нашу територіальну цілісність", – сказав глава держави.

За його словами, Україна й далі боротиметься за кожного українця доти, доки всі вони не повернуться додому.

Офіс президента України повідомив, що загалом у межах нового етапу обміну Україна поверне 19 громадян, але в підсумку бойовики звільнили 20 осіб, а Україна передала їм 14. Зокрема, бойовикам "ЛНР" передали чотирьох осіб, а забрали 11; бойовикам "ДНР" передали 10 людей, забрали у них дев`ять.

Це перший за 2020 рік обмін утримуваними особами з підконтрольними Росії бойовиками. Попередній відбувся 29 грудня 2019 року. Із непідконтрольних територій повернулося 76 українців, Україна передала 124 людей.

У березні Зеленський говорив, що Україна передала бойовикам ОРДЛО список із 200 українських громадян для майбутнього обміну. Угруповання "ЛДНР" заявили, що готові передати Києву в межах обміну 19 осіб.