Зеленський розкритикував уряд, Рада змінила прем'єра і Кабмін. Головне за день

Призначено новий склад Кабміну
Фото: kmu.gov.ua

"ГОРДОН" подає огляд основних подій середи, 4 березня.

Зеленський заявив, що економіка України "ризикує проїхатися обличчям по землі"

Виступаючи на позачерговому засіданні Верховної Ради, президент України Володимир Зеленський розкритикував роботу Кабінету Міністрів, який діяв на той момент. Глава держави, зокрема, заявив, що "економіка брала розгін, спіткнулася і ризикує проїхатися обличчям по землі". Зеленський зазначив, що йому не соромно за уряд, але хотілося б ним пишатися.

Рада звільнила Гончарука

Народні депутати України після критики президента 353 голосами "за" підтримали відставку прем'єр-міністра Олексія Гончарука, який раніше подав про це заяву.

Сам Гончарук заявив, що шість місяців роботи уряду – занадто мало для його оцінювання.

Прем'єром призначено Шмигаля

На посаду нового глави уряду Зеленський подав кандидатуру Дениса Шмигаля, який був до цього віцепрем'єр-міністром. Його затвердили главою уряду.

Шмигаль подав у Раду кандидатури 13 членів Кабміну, Зеленський вніс подання на міністрів закордонних справ і оборони. Запропоновані прем'єр-міністром персоналії на посади в уряді Рада схвалила. Було також обрано глав МЗС і Міністерства оборони.

У Раді оголосили позачергове засідання щодо Рябошапки

Народні депутати зібрали підписи для проведення 5 березня позачергового засідання Ради. Єдиним питанням у порядку денному буде розгляд проєкту постанови про недовіру генпрокурору Русланові Рябошапці.

Звільненому з ОРДЛО українцю оголосили підозру

Слідчі СБУ оголосили про підозру звільненому у грудні 2019 року українцю, викритому в катуваннях співвітчизників у в'язниці бойовиків "ДНР". За даними ЗМІ, ідеться про колишнього міліціонера Євгена Бражнікова.

Блумберг більше не претендує на посаду президента США

Колишній мер Нью-Йорка, американський мільярдер Майкл Блумберг оголосив про завершення передвиборчої кампанії на посаду президента США після провалу на праймеріз Демократичної партії.

В Україні на коронавірус перевіряють шістьох осіб

На наявність коронавірусу SARS-CoV-2 українські медики перевіряють шістьох осіб, вони перебувають в ізоляції.