Резніков, Ємець, Таран, Гутцайт і Аваков. Хто є хто в новому Кабміні прем'єр-міністра Шмигаля

"Потрібні нові мізки та нові серця". Виступ президента Зеленського в парламенті перед голосуванням за нового прем'єра й оновлений Кабмін
Фото: ЕРА

Верховна Рада України на позачерговому вечірньому засіданні, скликаному на вимогу президента Володимира Зеленського, проголосувала за нового прем'єр-міністра Дениса Шмигаля і майже на третину оновила Кабінет Міністрів. Хто ввійшов у новий уряд і хто зберіг свої посади – у матеріалі видання "ГОРДОН".

Не красти – замало. Знати – замало. Потрібно дуже багато працювати

4 березня 2020 року на позачерговому вечірньому засіданні Верховної Ради, скликаному на вимогу президента України Володимира Зеленського, народні депутати 353 голосами "за" відправили у відставку чинного прем'єр-міністра Олексія Гончарука і проголосували за нового прем'єра Дениса Шмигаля (291 голос "за"). До цього Шмигаль був віцепрем'єр-міністром і міністром розвитку громад і територій.

Відкрив засідання Ради президент Зеленський. Із трибуни парламенту він розповів, чому невдоволений піврічною роботою Кабміну Гончарука. За словами глави держави, серед причин: недонадходження до бюджету майже 16 млрд грн (13 млрд із яких недодала митниця), провал комунікації з місцевою владою щодо питань комунальних тарифів, падіння промисловості на 5% і багато іншого.

"Дійсно, це перший уряд, де немає топкорупції. Але не красти – замало. Це уряд нових облич. Але облич – замало. Потрібні нові мізки та нові серця. Цей уряд знає, що робити. Але знати – замало. Потрібно дійсно дуже багато працювати. І ми не маємо боятися правди і повинні визнавати помилки", – заявив Зеленський про Кабмін Гончарука.

Після виступу президента нардепи 277 голосами "за" оновили Кабінет Міністрів, а 285 і 288 голосами "за" призначили нового міністра оборони і главу МЗС відповідно. Видання "ГОРДОН" розповідає про нові призначення в головному органі виконавчої влади.

4 березня 2020 року, Київ, Верховна Рада. Урядова ложа оновленого Кабміну. Фото: kmu.gov.ua

Нові обличчя в Кабміні-2020

Міністр оборони. Замість Андрія Загороднюка ним став генерал-лейтенант Збройних сил України у відставці Андрій Таран, якому на день призначення виповнилося 65 років.