Зеленський у Брюсселі обмежиться заявами, прес-конференцій не буде – журналіст Йозвяк

29 травня прес-служба глави держави анонсувала перший офіційний закордонний візит Зеленського
Фото: ЕРА

За словами брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка, президент України Володимир Зеленський не проводитиме прес-конференцій під час свого візиту до Брюсселя. 4–5 червня Зеленський має зустрітися з головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, президентом Європейської ради Дональдом Туском, генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Президент України Володимир Зеленський під час свого першого візиту до Брюсселя, який триватиме з 4 до 5 червня, обмежиться заявами і не проводитиме прес-конференцій, повідомив 4 червня у Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

За словами Йозвяка, Зеленський не робив запиту на спільну прес-конференцію з головою Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, а лише збирається зробити заяву після зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском. Також президент України не має наміру відповідати на запитання ЗМІ після перемовин із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Перший візит до Брюсселя президента України – і жодної можливості для ЗМІ поставити запитання?" – написав Йозвяк.

29 травня прес-служба глави держави анонсувала перший офіційний закордонний візит Зеленського. Зазначено, що у Брюсселі президент України "поінформує партнерів у ЄС і НАТО про ситуацію з безпекою на сході України, обговорить шляхи активізації міжнародних зусиль для завершення війни на Донбасі", обміняється думками щодо подальших основних реформ в Україні.