Зеленський запросив силовиків для звіту у справі про вбивство Шеремета

Сьогодні третя річниця із дня вбивства Шеремета
Фото: ЕРА

На 23 липня президент України Володимир Зеленський призначив нараду за участю генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голів Національної поліції і Служби безпеки України та журналістів щодо питання про розслідування вбивства українського журналіста Павла Шеремета.

Президент України Володимир Зеленський запросив на нараду на 23 липня керівників силових відомств для звіту щодо розслідування вбивства українського журналіста Павла Шеремета. Про це президент написав на своїй сторінці у Facebook.

"Розкриття вбивства Павла Шеремета попередній президент і правоохоронні органи називали "справою честі". Минуло три роки. Запитань залишається більше, ніж відповідей. 23 липня прошу зібратися генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, голову Національної поліції і главу Служби безпеки України та доповісти про хід розслідування. Запрошую на зустріч журналістів", – повідомив Зеленський.

Він додав, що українське суспільство має дістати відповідь на запитання "Хто вбив Павла?"

Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок підриву машини, яка належала співзасновниці видання "Українська правда", цивільній дружині журналіста Олені Притулі. Прокуратура кваліфікувала інцидент як умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох людей.

Слідство розглядало чотири версії мотивів убивства Шеремета: професійну діяльність, особисті неприязні стосунки, дестабілізацію ситуації в Україні, помилкове вбивство (замість Притули).

20 липня 2018 року заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що "людину, яка може бути причетною до вбивства Шеремета, встановлено, але не ідентифіковано".

У листопаді 2018 року в ГПУ заявили, що поки нікого не повідомили про підозру і нікого не затримали.

19 липня 2019 року стало відомо, що у справі про вбивство Шеремета допитали колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна. Директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко сказав, що слідчі не встановили підозрюваних у вбивстві журналіста.

Сьогодні в Києві відбувається акція "Хто вбив Павла? Три роки без відповіді" на честь пам'яті журналіста.