Житель Черкаської області дізнався, що переказав "Батьківщині" 1,5 млн грн, від "Чесно"

Житель села дізнався, що переказав 1,5 млн грн партії, із "Чесно"
Фото: pixabay.com

Найбільший донор партії "Батьківщина" заперечує, що фінансує політичну силу. У політичній силі відповіли, що це "проблеми донора".

Житель села Полянецьке в Черкаській області Роман Шмалюк заперечує, що переказував партії "Батьківщина" 1,5 млн грн. Про це пише громадський рух "Чесно".

Шмалюк виявився найбільшим донором партії, згідно з фінансовим звітом політичної сили, але сам він про фінансування дізнався від "Чесно".

Заступник глави політради "Батьківщини" Іван Крулько, який підписав фінансовий звіт за другий квартал, заявив, що ця ситуація є "проблемою донора" і саме Шмалюк має відповідати, переказував він гроші чи ні.

У другому кварталі 2019 року партія одержала 11,7 млн грн фінансування. У звіті можна помітити, що дати внесення коштів часто збігаються, а номери розрахункових документів можуть відрізнятися тільки на одну цифру.

Фінансовий звіт "Батьківщини" за другий квартал 2019 року. Фото: www.chesno.org

У "Чесно" підкреслили дивність того, що люди з різних міст і областей в один і той самий день переказують кошти в одному місці, а суми переказів майже завжди коливаються в межах 140–149 тис. грн. Під час внесення до 150 тис. грн банківська перевірка походження цих коштів не потрібна.