Зі списку "Слуги народу" виключили 25-річну Ірину Панченко

Із першої сотні "Слуги народу" виключили трьох кандидатів
Фото: Партія "Слуга Народу" / Facebook

Ірина Панченко, яку партія "Слуга народу" виключила зі списку кандидатів у народні депутати, заявила, що працювала у штабі політсили і перебуває в партії "від моменту її створення".

Партія "Слуга народу" виключила з виборчого списку 25-річну Ірину Панченко (№73). Про це повідомила пресслужба політсили в Telegram 12 червня.

"Після додаткової перевірки Панченко Ірина Сергіївна, №73, вибула зі 100 претендентів до виборчого списку", – ідеться в повідомленні.

Видання "Страна" називає Панченко "відомою київською тусівницею". Її батько Сергій Панченко – бізнесмен із Кіровоградської області, який із 2000 року живе в Києві. Джерела "Страны" стверджували, що бізнесмен заплатив $2 млн, щоб донька потрапила у прохідну частину списку.

Екскандидатка в народні депутати в коментарі "Стране" розповіла, що працювала у штабі "Слуги народу" і перебуває в партії "від моменту її створення".

Вона заявила, що подавала заявку на участь у виборах на сайті партії.

"Що ви маєте проти? Я, на вашу думку, якось не підходжу в цю партію? Є якісь конкретні запитання до мене? Що в мені не так?!" – сказала Панченко, відповідаючи на запитання, чи надходила їй пропозиція від керівництва політсили стати 73-м номером у списку.

Після запитання про те, які законопроекти Панченко запропонувала, коли подавала заявку, телефонний зв'язок перервався.

21 травня Зеленський оголосив про розпуск Верховної Ради VIII скликання і призначення позачергових парламентських виборів на 21 липня.

9 червня в Києві в Національному ботанічному саду імені Гришка відбувся з'їзд політичної партії "Слуга народу", на якому політсила відрекомендувала своїх кандидатів у нардепи.

12 червня від участі у виборчій кампанії відмовилися телеведучий Дмитро Співак (№33) та директор департаменту молоді та спорту КМДА Вадим Гутцайт (№81).