30 березня Верховна Рада проведе два позачергові засідання – Разумков

Разумков: Перше позачергове засідання розпочнеться о 13.00
Фото: Верховна Рада України / Facebook
Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що розпорядження про проведення 30 березня двох позачергових засідань парламенту він уже підписав.

30 березня Верховна Рада проведе два позачергові засідання. Про це 27 березня поінформував у Facebook спікер парламенту Дмитро Разумков.

"Щойно підписав два розпорядження про проведення позачергових засідань парламенту у вівторок, 30 березня. Перше позачергове засідання розпочнеться о 13.00 у зв’язку зі зверненням президента України", – написав він.

Спікер Ради зазначив, що на засіданні, зокрема, народні депутати розглянуть законопроєкт №5300 про надання допомоги застрахованим особам на період обмежувальних протиепідемічних заходів.

"Одразу після його закінчення за ініціативи 156 народних депутатів буде проведено наступне позачергове засідання. Усього розглядатиметься 19 законодавчих ініціатив", – пояснив Разумков.

Законопроєкт №5300 зареєстрували у Верховній Раді 24 березня. Його ініціатор, президент Зеленський, позначив документ як невідкладний.

Згідно з календарним планом роботи парламенту, із 29-го березня до 2 квітня депутати мають працювати в комітетах.

Про ймовірне проведення 30 березня двох позачергових засідань Ради говорили представники монобільшості.

26 березня заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила, що для позачергового засідання необхідну кількість підписів нардепів уже зібрали. Передусім депутати хочуть заслухати інформацію голів СБУ, Нацполіції та Держбюро розслідувань щодо заворушень під будівлею Офісу президента 20 березня. Також планують розглянути проєкти постанов про дострокове припинення повноважень нардепів Олександра Скічка та Ігоря Колихаєва, а також про призначення позачергових виборів мера Харкова і сільського голови Шегині у Львівській області.