"Зрада небезпечніша". "Європейська солідарність" звернулася до "Слуги народу" через позачергове засідання Ради

Геращенко розказала, скільки нардепів підписалося під їхнім документом
Фото: Iryna Gerashchenko / Facebook
Співголова фракції "Європейської солідарності" у Верховній Раді Ірина Геращенко заявила, що присвячувати позачергове засідання подіям 20 березня біля Офісу президента України – це "занадто".

Фракції "Слуга народу" у Верховній Раді, яка закликає присвятити позачергове засідання подіям 20 березня біля Офісу президента (ОП) України, варто підписатися під вимогою розглянути інші питання.

Про це 21 березня заявила у Facebook співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Щодо позачергового засідання ВР. Офіційно звертаємося до СН негайно поставити свої підписи щодо позачергового засідання по ТСК (тимчасової слідчої комісії. – "ГОРДОН") щодо вагнерівців і справи [про вбивство журналіста Павла] Шеремета. Зрада в найвищих кабінетах країни точно небезпечніша, ніж графіті на стінах ОП", – написала вона.

Геращенко зазначила, що вона проти вандалізму і "війни з будівлями", але "присвячувати позачергове засідання провокації на Банковій – це занадто".

"Поки що лише 70 нардепів поставило підписи щодо негайного позачергового засідання по вагнерівцях, і "слуг" серед цих 70 – лише один", – підкреслила нардепка від "Європейської солідарності".

У Києві 20 березня під будівлею ОП відбулася акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, який перебуває під вартою. Її учасники запускали фаєри і феєрверки, підпалили табличку "Президент України", розбили вікна і закинули фаєр усередину будівлі. В ОП заявили, що дії учасників мітингу завдали збитків на 2 млн грн.

На акції затримали одну людину, їй висунули обвинувачення в хуліганстві.

Заступник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що у провокаторів був план щодо кровопролиття, але поліція не допустила цього. Також, за його словами, зацікавленою особою в провокаціях під ОП є п'ятий президент України Петро Порошенко. В "Європейській солідарності" заявили, що це дезінформація.

У партії "Слуга народу", представники якої є в парламенті монобільшістю, повідомили 21 березня про намір ініціювати позачергове засідання Ради через акції протесту 20 березня біля ОП.