Аброськін: Я не дозволю принижувати поліцейських Донеччини, які вже третій рік на війні

В'ячеслав Аброськін: Ми й далі будемо служити на блокпостах, тому що саме тут ми вилучаємо велику кількість незаконної зброї
Фото: Вячеслав Аброськин / Facebook

Заступник голови Національної поліції України та начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін заявив, що за фактом нападу на поліцейських під керівництвом нардепа Володимира Парасюка відкрили кримінальне провадження.

Заступник голови Національної поліції України та начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facebook опублікував відео зі свідченнями правоохоронців щодо інциденту біля міста Слов'янська Донецької області, у якому брав участь позафракційний народний депутат Володимир Парасюк.

Аброськін підкреслив, що учасники конфлікту ображали та принижували правоохоронців, називали "донецькими сепаратистами", а також "погрожували вирізати сім'ї співробітників поліції".

"Я не дозволю принижувати поліцейських Донеччини, які вже третій рік на війні, які під обстрілом допомагають людям у прифронтових містах, багато з яких утратили сім'ї та домівки, покинувши окуповану територію, але залишилися вірними присязі, яку дали громадянам України. Ми і далі будемо служити на блокпостах, тому що саме тут ми вилучаємо велику кількість незаконної зброї", – заявив він.

Заступник голови Нацполіції зазначив, що у зв'язку з нападом на поліцейських під керівництвом народного депутата України слідче управління поліції в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

Прес-служба Національної поліції Донецької області оприлюднила відео конфлікту учасників блокади та правоохоронців біля Слов'янська Донецької області, який стався ввечері 14 березня.

На відео видно, як Парасюк намагався штовхати правоохоронців, ображав та зривав маски із силовиків, які перешкоджали просуванню транспорту активістів.

Пізніше помічник Парасюка Ірина Голуб оприлюднила відео, як поліція відкрила вогонь після того, як Парасюк й активісти блокади намагалися проїхати кордон правоохоронців поблизу Слов'янська.

Парасюк повідомив, що за підсумками конфлікту із правоохоронцями сімох його побратимів затримали, його сестру побили, а батька госпіталізували після застосування газу.

Поліція Донецької області просить Генеральну прокуратуру дати оцінку діям Парасюка, під керівництвом якого нібито скоїли напад на співробітників поліції у Слов'янську.