Адвокат Януковича Сердюк заявив, що викликав до Оболонського суду поліцію та намагався затримати прокурорів

Адвокат Сердюк написав заяву у поліцію
Фото: Ірина Ромалийская / Facebook

Оболонський суд допустив порушення прав обвинуваченого Віктора Януковича, оголосивши про початок судових дебатів, заявив адвокат Віталій Сердюк. Він викликав поліцію та написав заяву про скоєння злочину.

Адвокати екс-президента України Віктора Януковича, який утік із країни, викликали поліцейських у будівлю Оболонського районного суду Києва після того, як голова повідомив про початок судових дебатів у справі про держзраду колишнього очільника держави. Про це повідомляє "Цензор.НЕТ".

Захисники Януковича звинуватили суддів і прокурорів у вчиненні злочинів за ст. 374 (порушення прав обвинуваченого з боку прокурорів і суддів) та ст. 397 (перешкоджання адвокатам) Кримінального кодексу України.

"Шкода, що не вдалося затримати прокурорів, я намагався! За руку взяв. Але вони втекли з місця злочину", – заявив Сердюк, який написав заяву у поліцію.

За його словами, захист наполягатиме на скасуванні дебатів і поверненні до допиту свідків.

19 квітня суддя на процесі у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича оголосив про завершення судового слідства і перехід до дебатів.

Захисники Януковича на знак протесту покинули засідання.

Дебати було перенесено на 3 травня.