Адвокат Мангера заявив, що вніс за нього майже 2,5 млн грн застави

За Мангера внесли заставу
Фото: Vladislav Manger / Facebook

Адвокат голови Херсонської облради Владислава Мангера Дмитро Ільченко заявив, що його клієнтові хотіло допомогти багато людей, але він вирішив внести свої кошти як заставу, щоб "не було нових аналітичних доповідей, чому саме ця особа вирішила допомогти Мангеру".

За голову Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства співробітниці Херсонської міськради Катерини Гандзюк, 15 лютого вніс заставу його адвокат Дмитро Ільченко. Про це він повідомив "Громадському".

Ільченко вніс 2 млн 497 тис. грн.

"Це мої особисті кошти. Багато людей пропонувало свою допомогу, але щоб не було нових аналітичних доповідей про те, чому саме ця особа вирішила допомогти Мангеру, я вирішив використати свої особисті кошти, задекларовані мною", – розповів адвокат.

За його словами, зараз він їде в територіальне управління казначейства для одержання підтвердження зарахування коштів до держбюджету.

Ільченко зазначив, що Мангер поки перебуває в СІЗО Служби безпеки України.

"Ще не вийшов. Зараз іде процедура зарахування коштів і [перевірки] законності джерела", – повідомив Ільченко.

Мангеру 11 лютого вручили повідомлення про підозру в організації вбивства Гандзюк.

31 липня 2018 року активістку облили сірчаною кислотою в Херсоні, 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень. Генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив схему, згідно з якою Мангер замовив і частково оплатив напад на Гандзюк.

Мотивом організації вбивства активістки була "особиста неприязнь" до неї голови Херсонської обласної ради у зв'язку з активною громадською діяльністю, яка могла підірвати його політичну і ділову репутацію, ідеться в тексті підозри Мангеру.

У цій справі заарештували ще шістьох осіб – Ігоря Павловського, Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука. Останній, за версією слідства, облив активістку кислотою. Ще один підозрюваний, Олексій Левін, перебуває в розшуку, за попередньою інформацією, він переховується в Домініканській Республіці.

Уночі 15 лютого Мангера заарештували на 17 днів із можливістю внести заставу в розмірі майже 2,5 млн грн.

У Генпрокуратурі 15 лютого заявили, що оскаржать це рішення.