Найєм: Мангер менше ніж за добу буде на волі

Найєм: Тепер я готовий послухати промови генерального прокурора з нагоди такого провалу
Фото: GoGlobal / Facebook

Застава в розмірі приблизно $100 тис. підозрюваному в організації вбивства Катерини Гандзюк голові Херсонської обласної ради Владиславові Мангеру свідчить про імітацію суду або непрофесіоналізм слідства і прокуратури, заявив нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм.

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм вважає провалом прокуратури рішення Шевченківського райсуду Києва про арешт із можливістю внесення застави голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, який фігурує у справі про вбивство херсонської активістки, співробітниці мерії Катерини Гандзюк. Про це Найєм написав у Facebook.

"Право внесення застави в розмірі трохи менше ніж $100 тис. означає, що пан Мангер менше ніж за добу буде на волі. Враховуючи величезний суспільний резонанс навколо вбивства Катерини, тяжкість самого злочину і суспільне становище Владислава Мангера, яке дає йому змогу тиснути на свідків та органи досудового розслідування, рішення суду відпустити його під заставу – це чиста імітація", – підкреслив він.

Нардеп зазначив, що суд не врахував усіх обставин або слідчий і прокуратура не змогли чи не захотіли надати суду докази причетності підозрюваного до вбивства.

"Тепер я готовий послухати промови генерального прокурора про "піар на крові", "танці на кістках" та інші відомчі заходи з нагоди такого провалу", – написав Найєм.

Шевченківський райсуд почав обирати Мангеру запобіжний захід 12 лютого.

Прокурори наполягали на арешті підозрюваного, його захист просив призначити запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Уночі 15 лютого Шевченківський райсуд Києва заарештував Мангера на 17 днів, до 3 березня. Голова облради може вийти на волю під заставу в розмірі 2 млн 497 тис. грн.

Мангеру 11 лютого вручили повідомлення про підозру в організації вбивства Гандзюк. 31 липня 2018 року активістку облили сірчаною кислотою в Херсоні, 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень. Генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив схему, згідно з якою Мангер замовив і частково оплатив напад на Гандзюк.

Мотивом організації вбивства активістки була "особиста неприязнь" до неї голови Херсонської обласної ради у зв'язку з активною громадською діяльністю, яка могла підірвати його політичну і ділову репутацію, ідеться в тексті підозри Мангеру.

У цій справі заарештували ще шістьох осіб – Ігоря Павловського, Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука. Останній, за версією слідства, облив активістку кислотою. Ще один підозрюваний, Олексій Левін, перебуває в розшуку, за попередньою інформацією, він переховується в Домініканській Республіці.