Мангер про вбивство Гандзюк: Я схожий на якусь мразюку, яка за чотири публікації у Facebook піде людину замовить?

Мангер назвав те, що відбувається, "реальним сюрреалізмом"
Фото: Stas Kozljuk / Facebook

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер заявив, що не читав постів співробітниці мерії Херсона Катерини Гандзюк про нього і не відповідав на її критику.

Голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер уважає, що його хочуть зробити "цапом-відбувайлом" у справі про вбивство співробітниці мерії Херсона Катерини Гандзюк. Про це він сказав у Шевченківському райсуді Києва, який обирає запобіжний захід, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Я знаю, що Катерина писала [у Facebook]. Ну писала... Я не читав навіть. Ну писала вона на мене, на голову облдержадміністрації, ще на когось... Ну нехай пише. Я навіть не відповідав. Ну не цікаво. Вони там чотири публікації або п'ять знайшли за весь час. Я схожий на ідіота? Я схожий на якусь мразюку, яка за чотири публікації піде людину замовить? Чи я шизофренік якийсь? Я, знаючи про те, що [генерал СБУ] Данило Ігорович Доценко мені говорив, що людина працює під його патронатом, хворий, [що] піду замовлю цю людину? Ну давайте мене перевіримо на осудність тоді", – сказав він.

Мангер назвав те, що відбувається, "реальним сюрреалізмом".

"Мотив знайшли такий, що він на голову не налазить", – заявив підозрюваний.

Мангеру 11 лютого вручили повідомлення про підозру в організації вбивства Гандзюк. Генеральний прокурор Юрій Луценко оприлюднив схему, згідно з якою Мангер замовив і частково оплатив напад на активістку.

Прокуратура просить заарештувати підозрюваного.

Голова облради стверджує, що не збирається тікати з країни, готовий співпрацювати зі слідством і що обвинувачення проти нього "шите білими нитками".

31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою в Херсоні. 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень.

У серпні заарештували ймовірного організатора нападу Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука, який, за версією слідства, облив активістку кислотою. Вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань.

Васяновича, Вишневського та Горбунова згодом відпустили під домашній арешт.

У листопаді заарештували помічника нардепа від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Його підозрюють у переданні грошей Торбіну.

У грудні генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав кримінального авторитета Олексія Левіна головним фігурантом справи. За словами глави ГПУ, бізнесмен, який відсидів у в'язниці за причетність до нападів і вбивств таксистів у Херсоні, виїхав із країни в день, коли поліція провела перші арешти у справі Гандзюк. За даними нардепа Мустафи Найєма, Левін перебуває в Домініканській Республіці. В Україні його оголосили в розшук.

28 січня 2019 року на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування вбивства активістки її батько Віктор Гандзюк заявив, що ймовірний організатор нападу на його дочку Левін співпрацював із Мангером, а також із головою Херсонської обласної державної адміністрації, екс-нардепом від Блоку Петра Порошенка Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.