Адвокати Іванющенка заявили, що "Цензор.НЕТ" поширює неправдиву інформацію про їхнього клієнта

Адвокати Іванющенка (на фото) рік тому повідомляли, що виграли суд проти головреда "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова
Фото: 112.ua

Адвокати бізнесмена Юрія Іванющенка заперечують його причетність до розслідування прокуратури у зв'язку з ТОВ "Хліб Інвестбуд".

Адвокати бізнесмена Юрія Іванющенка Євген Глазков і Юрій Колесніков заявили, що інтернет-видання "Цензор.НЕТ" поширює про їхнього клієнта неправдиву інформацію. Статтю із заголовком "Прокуратура передала в суд справу проти гендиректора "Хліб Інвестбуд" Іванющенка", яку портал опублікував 31 травня, вони прокоментували "112 Україна".

У матеріалі йдеться про те, що прокуратура Києва завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо екс-директора ТОВ "Хліб Інвестбуд". Його незаконні дії завдали держпідприємству шкоди більше ніж на 145 млн грн, обвинувальний акт передали в Голосіївський районний суд Києва.

Прес-служба прокуратури у своєму повідомленні про цю справу не згадує причетності до неї Юрія Іванющенка, підкреслили адвокати.

"Таким чином, Іванющенко Ю.В. не є фігурантом цього кримінального провадження і ніякого відношення до злочину не має", – ідеться у прес-релізі юристів, який є в розпорядженні "112 Україна".

Адвокати закликали головреда "Цензор.НЕТ" Юрія Бутусова "припинити поширювати неправдиву інформацію на адресу Іванющенка".

"Ми будемо і далі притягувати до суду всіх організаторів і виконавців брудної кампанії чорного піару на адресу нашого клієнта. Ми закликаємо всі ЗМІ ретельно перевіряти інформацію і не публікувати брехливих даних", – заявили адвокати Іванющенка.

У травні 2017 року Колесніков заявляв, що Апеляційний суд міста Києва 18 січня 2017 року задовольнив позовні вимоги Іванющенка до Бутусова про захист честі, гідності та ділової репутації, а також зобов'язав спростувати недостовірну інформацію, озвучену ним у телеефірі, на сторінці у Facebook, а також на сайті "Цензор.НЕТ".

8 листопада Європейський суд загальної юрисдикції задовольнив позов колишнього народного депутата України, бізнесмена Юрія Іванющенка і скасував уведені раніше проти нього санкції. Рішення Ради ЄС "щодо обмежувальних заходів, спрямованих проти певних осіб, підприємств і органів у зв'язку із ситуацією в Україні" від 5 березня 2015 року та від 4 березня 2016 року суд визнав недійсними і зобов'язав ЄС оплатити всі судові витрати Іванющенка.