Агент НАБУ Шевченко: Агенти впритул підібралися до найближчих соратників президента

Шевченко вважає, що агентів НАБУ розкрили через Порошенка
Фото: president.gov.ua

На думку агента Національного антикорупційного бюро України Євгена Шевченка, найближчі соратники президента Петра Порошенка, з якими працювала агентурна мережа НАБУ, під загрозою в'язниці могли "здати" і самого президента.

Служба безпеки України (СБУ) та Генеральна прокуратура (ГПУ) розкрила агентів Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), які працювали під прикриттям, тому що вони могли вийти на президента України Петра Порошенка. Таку думку в інтерв'ю "Цензор.НЕТ" висловив агент НАБУ Євген Шевченко.

"Насправді вони виводили з-під удару Порошенка і його найближче оточення. Тому що ця група агентів НАБУ під прикриттям працювала щодо шести різних напрямів, а не тільки щодо Державної міграційної служби. І коли Грицак і Луценко (глава СБУ Василь Грицак і генпрокурор Юрій Луценко. – "ГОРДОН") дізналися, що агенти впритул підібралися до найближчих соратників президента, які під загрозою в'язниці цілком реально можуть здати і самого Порошенка, то вирішили розкрити всі агентурні дані, піти на прямий конфлікт і з НАБУ, і з ФБР зокрема", – сказав він.

За словами Шевченка, "інакше досудове розслідування було б завершено, і другий президентський термін для Порошенка вже точно б перейшов у розряд нездійсненної мрії".

29 листопада 2017 року видання "Цензор.НЕТ" повідомило, що СБУ затримала сімох співробітників НАБУ, які працювали під прикриттям.

30 листопада ГПУ повідомила одного із затриманих про підозру у провокації і даванні хабара першому заступнику голові Державної міграційної служби України Діні Пімаховій. 5 грудня про підозру повідомили ще двох співробітників бюро.

1 грудня ГПУ опублікувала відео з фотографіями агентів НАБУ і показала їхні автомобілі з незаретушованими номерними знаками.

У НАБУ заявили, що ГПУ та СБУ незаконно втрутилися в спецоперацію, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі, і назвали такі дії правоохоронців "диверсією".

Після інциденту бюро припинило всі операції під прикриттям.

3 грудня Луценко зазначив, що "всі так звані агенти НАБУ" дістали роботу з порушенням українського законодавства – без відкритого конкурсу.