"Акт братерства". Дуда відповів на вітання Зеленського з Днем Війська Польського польською мовою

Україна, зокрема завдяки польсько-українській дружбі, переможе зло, зазначив Дуда
Фото: EPA
Президент Польщі Анджей Дуда подякував главі Української держави Володимирові Зеленському за привітання поляків із Днем Війська Польського польською мовою.

Про це Дуда написав у Twitter 15 серпня.

"Шановний пане президенте Володимире Зеленський. Дякую за ваші гарні побажання. Їхня форма, особливо близька нам, означає, що ми приймаємо їх не лише як жест дружби, а й як акт братерства. Ми твердо віримо, що Україна, зокрема завдяки польсько-українській дружбі, переможе зло", – наголосив президент Польщі.

Відеозвернення Зеленського від імені Української держави – народу Польщі з нагоди Дня Війська Польського опублікували 15 серпня.

Президент зазначив, що народи України та Польщі "пройшли великий шлях і, нарешті, досягли історично найбільшої згоди з головного питання" – питання свободи.

"Тільки разом ми можемо захистити незалежність наших держав на покоління вперед. І ми справді разом – як друзі, союзники та брати. Боремося разом. І обов'язково відсвяткуємо нашу і вашу перемогу у боротьбі за свободу й наше спільне європейське майбутнє, яка відбувається зараз, за нашого життя. Дякую вам за вашу історичну підтримку", – додав Зеленський.

Привітання з Днем Війська Польського польською мовою записав також головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Контекст:

Польща послідовно підтримує Україну у її боротьбі проти російської агресії, надаючи військову та гуманітарну допомогу. Дуда 9 червня заявив, що Польща вже передала Україні озброєння на $2 млрд. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, Польща посідає друге місце у світі з питань надання допомоги Україні і допомагає тримати фронт.