Антикорупційна прокуратура повідомила про підозру судді та заступнику керівника апарату Подільського райсуду Києва

Підозру двом співробітникам Подільського районного суду Києва підписав керівник САП
Фото: Спеціалізована антикорупційна прокуратура / Facebook

Співробітників Подільського районного суду Києва підозрюють у зловживанні впливом, заявили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі України.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура України 27 квітня повідомила про підозру судді та заступнику керівника апарату Подільського районного суду Києва, повідомляє прес-служба САП у Facebook.

Працівників суду підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

Підозру підписав керівник САП Назар Холодницький.

"Як встановило слідство, заступник керівника апарату Подільського районного суду міста Києва у змові із суддею цього ж суду вчинили умисні дії, в результаті яких одержали неправомірну вигоду в сумі $10 тис. В обмін на ці кошти вони обіцяли вплинути на іншого суддю цього ж суду, аби той ухвалив рішення на користь фізичної особи-позивача, яка вимагала від приватної компанії відшкодувати матеріальні збитки, упущену вигоду та компенсувати моральну шкоду, завдану діями відповідача", – ідеться в повідомленні.

У відомстві наголошують, що 27 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з працівниками відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області провели обшуки за місцем роботи та проживання підозрюваних.

"Вилучено частину одержаної неправомірної вигоди. Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ здійснюють з жовтня 2017 року", – додали в САП.

За даними "Судово-юридичної газети", 27 квітня співробітники Служби безпеки України, НАБУ і САП проводили обшук у кабінетах суддів Подільського райсуду Києва Тетяни Войтенко та Галини Супрун. Також, за даними співрозмовника видання, слідчі дії  провели у заступника керівника апарату суду Юлії Чубко.

УНН із посиланням на джерело в правоохоронних органах повідомило, що СБУ затримала заступника керівника апарату Подільського районного суду, а також одного з суддів цього суду. За інформацією співрозмовника агентства, їх затримали під час спроби отримати $10 тис. хабара.