Арахамія розповів, коли можуть ухвалити держбюджет на 2021 рік

Арахамія впевнений, що держбюджет буде ухвалено протягом двох тижнів
Фото: Слуга Народу / Facebook

Голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія висловив упевненість, що фракція "Батьківщини", а також депутатські групи "Довіра" і "За майбутнє" підтримають проєкт бюджету.

Верховна Рада може ухвалити держбюджет на 2021 рік у другому читанні протягом двох тижнів. Як повідомляє "РБК-Україна", про це 28 листопада перед нарадою лідерів парламентських фракцій заявив народний депутат, голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія.

"Виглядає так, що бюджет погодили врешті-решт із МВФ, дефіцит погодили. І будемо обговорювати на цьому тижні в залі. А далі подивимося, чи ми його наприкінці тижня зможемо проголосувати, чи, якщо обговорення трошки затягнуться, тоді наступного тижня точно проголосуємо", – сказав він.

Арахамія висловив думку, що в парламенті знайдуться голоси для ухвалення документа. За його словами, держбюджет можуть підтримати фракція ВО "Батьківщина", а також депутатські групи "За майбутнє" і "Довіра", які голосували за законопроєкт у першому читанні.

Проєкт держбюджету на 2021 рік опублікували 14 вересня. Верховна Рада України 5 листопада ухвалила проєкт у першому читанні.

У початковій версії доходи бюджету було передбачено на рівні 1,071 трлн грн, витрати – 1,350 трлн грн. У затвердженій до другого читання редакції доходи збільшили до 1,092 трлн грн, витрати знизили до 1,328 трлн грн.