Арахамія вважає, що розслідуванням імовірних корупційних схем за участю Тищенка мають займатися правоохоронці

Арахамія: Тищенко не може втручатися в роботу правоохоронних органів
Фото: Слуга народу / Facebook

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія розповів на брифінгу, що не усуватиме Миколу Тищенка з посад у партії через опублікування розслідування журналістів Bihus.info про розкрадання грошей на будівництві Подільсько-Воскресенського моста. Брифінг Арахамії транслювала "Слуга народу" у Facebook.

"Як він, маючи посаду в партії, має конфлікт інтересів? Я не знаю, про що ви кажете, але якщо є така інформація, то він не може втручатися в роботу правоохоронних органів. Я можу відсторонювати, коли це пов'язано з політичною діяльністю, а коли це кримінальна діяльність, то цим займаються правоохоронні органи", – сказав Арахамія.

Арахамія додав, що розслідуванням має займатися НАБУ. У цьому випадку "Слуга народу" ніяк не зможе вплинути на роботу органу.

"НАБУ, я вважаю, – це самий незалежний правоохоронний орган у цій країні. І питання відсторонення буде виглядати якоюсь політичною маніпуляцією", – сказав він.

Контекст:

28 червня журналісти Bihus.info опублікували розслідування, у якому йдеться про те, як сім'я Тищенка отримувала сотні мільйонів із бюджету на схемах із Подільсько-Воскресенським мостом, у яких брав участь "наглядач за Києвом" і ексдепутат Київради Денис Комарницький.

Про зв'язки Тищенка з Комарницьким торік повідомив нардеп Гео Лерос. 30 вересня він заявив, що від офіцера СБУ отримав шестигодинний запис розмов Тищенка з Комарницьким, які нібито обговорювали, як напасти на нього і ще на одного нардепа.

2 жовтня Лерос опублікував відео, у якому розмовляють нібито Тищенко і Комарницький. За твердженням Лероса, суть записаної розмови вказує на те, що президент України Володимир Зеленський і глава Офісу президента Андрій Єрмак покривають корупційні дії Комарницького. Розмови, серед іншого, стосувалися і будівництва Подільсько-Воскресенського моста.

Тищенко всі звинувачення заперечує, а опубліковані плівки назвав такими, що "навіть на фейк не тягнуть".