Аваков: Я виконуватиму свої обов'язки незалежно від бажань прибрати мене з посади, тому що комусь незручно

Аваков зазначив, що у випадку з його можливою відставкою "є парламент, є уряд"
Фото: mvs.gov.ua

В Україні законність вища за чутки і бажання, заявив глава МВС України Арсен Аваков, коментуючи чутки про свою ймовірну відставку.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив 24 лютого в ефірі телеканалу "1+1", що працюватиме на своїй посаді незалежно від того, чи влаштовує він когось із політиків.

Так міністр відповів на прохання прокоментувати чутки, що нібито президент України Петро Порошенко хоче його прибрати і вже дібрав кандидатуру людини, яка буде виконувати обов'язки глави МВС.

"Ми живемо в країні, в якій законність вища за якісь чутки і бажання. Я думаю, що є парламент, уряд. Я виконуватиму свої обов'язки незалежно від чуток і незалежно від бажань прибрати мене з посади, тому що це комусь незручно", – сказав Аваков.

Він підкреслив, що "треба розраховувати на те, що міністр внутрішніх справ забезпечить чесні вибори".

Аваков очолює МВС України з лютого 2014 року. Йому вдалося зберегти свою посаду після відставки прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і призначення на цю посаду Володимира Гройсмана.

Після початку виборів президента Аваков неодноразово інформував про звернення в правоохоронні органи щодо порушень із боку представників виборчого штабу Порошенка. Зокрема, в інтерв'ю ZN.UA, опублікованому 22 лютого, Аваков викрив імовірну схему підкупу виборців за допомогою "сіток" Порошенка. За даними міністра, обсяг ресурсів під таку схему оцінюють сумою до 1,5 млрд грн бюджетних коштів.