Байден: Я пишаюся тією коаліцією, яка сформувалася в Європі у відповідь на агресію Росії проти України

Байден: Ми разом засуджуємо кричущі порушення міжнародних норм, зміцнюємо наш оборонний потенціал і нашу політичну єдність
Фото: EPA

Світова спільнота засуджує порушення норм міжнародного права Росією, заявив колишній віце-президент США Джо Байден.

Колишній віце-президент США Джо Байден на Мюнхенській конференції з безпеки 16 лютого заявив, що пишається коаліцією, яка утворилася в Європі у відповідь на російську агресію проти України. Трансляцію вели на каналі "DW на русском" у YouTube.

"Коли держава незаконно забирає частину території сусіда і порушує договір про контроль над озброєннями, який був основою нашої спільної безпеки протягом 30 років, ми разом засуджуємо кричущі порушення міжнародних норм, зміцнюємо наш оборонний потенціал і нашу політичну єдність. І я пишаюся тією коаліцією, яка сформувалася в Європі у відповідь на агресію Росії проти України", – сказав політик.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Зараз між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова. Відразу після анексії Криму почався збройний конфлікт на сході України, він триває досі. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.