Балога про справу Димінського: Владі не потрібен справедливий вирок. Вони просто хочуть, щоб канал ZIK змінив свою політику або ще краще – перейшов у їхню власність

Балога: Владі не вдасться "продати" цю історію як торжество справедливості і верховенства права
Фото: edc.org.ua

На думку нардепа Віктора Балоги, мер Одеси Геннадій Труханов, який "носить у кишені російський паспорт", є більшою загрозою суспільству, ніж бізнесмен Петро Димінський.

Позафракційний народний депутат Віктор Балога вважає політичною розправою кримінальну справу щодо власника футбольного клубу "Карпати" (Львів) і телеканала ZIK Петра Димінського, підозрюваного у скоєнні ДТП у Львівській області. Про це він написав у Facebook.

"Загрозу... владі несе телеканал Димінського, на якому можна вільно говорити не лише фанатам Порошенка (президента України Петра Порошенка. – "ГОРДОН"). Тому тут владі потрібен не справедливий вирок, а політична розправа. Вони просто хочуть добитися того, щоб канал ZIK змінив свою політику або ще краще – перейшов у їхню власність. А нещасний випадок на дорозі – лише хороший привід добитися свого", – заявив Балога.

На його думку, мер Одеси Геннадій Труханов, який "носить у кишені російський паспорт", є більшою загрозою суспільству, ніж Димінський.

"Я не знаю, як у цій ситуації діятиме Інтерпол, але владі однозначно не вдасться "продати" цю історію як торжество справедливості і верховенства права", – підкреслив нардеп.

18 серпня в Яворівському районі Львівської області сталася аварія за участю автомобіля Димінського, жертвою якої стала 31-річна Наталія Тріла. Охоронець бізнесмена Андрій Борщ стверджував, що саме він був за кермом Mercedes.

Брат загиблої Степан Мацевко заявив, що за кермом Mercedes був Димінський, який зник із місця аварії, не надавши його сестрі медичної допомоги.

23 серпня Димінський не з'явився на допит. За даними "Українських новин", мільйонер виїхав у Швейцарію.

12 грудня поліція повідомила Димінському про підозру. Окрім того, суд задовольнив клопотання Генпрокуратури й надав дозвіл на затримання Димінського та доправлення його в суд для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Міністерство внутрішніх справ України оголосило Димінського в розшук.

15 грудня ZIK розповсюдив заяву, у якій пов'язав вручення підозри Димінському й можливе оголошення його в міжнародний розшук із відмовою передати телеканал "в управління на три роки" представникам влади.