Батько Гандзюк: Катю не просто вбили. Її катували 96 днів, жорстоко, щосекундно

31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою в Херсоні
Фото: Віктор Гандзюк / Facebook

Херсонська активістка Катерина Гандзюк протягом трьох місяців терпіла страшний біль і тривалі лихоманки, заявив її батько Віктор Гандзюк. Також він опублікував знімки, на яких видно наслідки хімічних опіків на її тілі.

Батько загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор Гандзюк опублікував (пост містить фото, які можуть шокувати) у Facebook фотографії дочки з наслідками хімічних опіків.

Він також написав, що знімки виклав спеціально для генпрокурора Юрія Луценка, президента України Петра Порошенка та "його ймовірної конкурентки на виборах".

"Я дуже хочу, щоб ці фото бачили виродки-виконавці — і ті, що за ґратами, і ті, що під арештом у теплих домівках поруч із юними дружинами, літніми батьками, імпортними протезами. Бачили організатори, замовники, що нині тремтять за кордоном та у високих кабінетах. Ще хочу, щоб їх побачили ті, хто фальсифікував і гальмував слідство, ті, хто робить це і сьогодні. Хоча різниці між усіма, кого перерахував, уже не бачу", – заявив батько активістки.

Він нагадав, що Гандзюк провела 96 днів у реанімаційному відділенні.

"Півроку з дня нападу. Три місяці з дня смерті. Численні пости, статті, телепередачі. На фотознімках та телеекранах Катя — юна, красива, щаслива, весела, замріяна. Але є інші фото... Рани на все тіло. Спалене волосся. Обпалені очі", – додав Віктор Гандзюк.

За його словами, дочка протягом трьох місяців "терпіла страшний біль і тривалі лихоманки".

"Три місяці – лежачи на спині на жорсткій сітці без матраца, подушки і ковдри. Перед очима тільки стеля. Безсонні ночі. Тижнями зафіксовані руки та ноги. Тижнями – їжа через трубочку. А в очах  надія та бажання вижити... Катю не просто вбили. Її катували 96 днів, жорстоко, щосекундно", – написав він.

31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою в Херсоні. 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень.

У серпні заарештували ймовірного організатора нападу Сергія Торбіна, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова і Микиту Грабчука, який, за версією слідства, облив активістку кислотою. Вони є учасниками бойових дій на сході України у складі добровольчих формувань.

Васяновича, Вишневського та Горбунова згодом відпустили під домашній арешт.

У листопаді заарештували помічника нардепа від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука Ігоря Павловського. Його підозрюють у переданні грошей Торбіну.

У грудні генпрокурор Юрій Луценко назвав кримінального авторитета Олексія Левіна головним фігурантом справи. За словами глави ГПУ, бізнесмен, який відсидів у в'язниці за причетність до нападів і вбивств таксистів у Херсоні, виїхав із країни в день, коли поліція провела перші арешти у справі Гандзюк.

Батько загиблої Віктор Гандзюк 28 січня заявив, що ймовірний організатор нападу на його дочку Левін співпрацював із головою Херсонської облради Владиславом Мангером ("Батьківщина"), а також із головою Херсонської обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком (обидва – Блок Петра Порошенка).