Більше ніж половина росіян хоче переобрання Путіна президентом Росії – опитування

Більшість росіян хоче, щоби Путін залишився на четвертий термін
Фото: ЕРА

64% росіян хочуть переобрання Володимира Путіна президентом Російської Федерації ще на один термін. Однак, за даними аналітичної організації "Левада-центр", якби вибори відбулися найближчої неділі, чинного президента підтримало би тільки 48% росіян.

64% росіян хоче переобрання Володимира Путіна президентом Російської Федерації ще на один термін, 22% опитаних бажає бачити на його місці нову людину, 14% респондентів вагаються з відповіддю. Про це свідчать підсумки опитування, проведеного російською аналітичною організацією "Левада-центр"

Загалом опитали 1600 осіб віком від 18 років. Опитування проводили 31 березня  3 квітня у 137 населених пунктах 48 регіонів Російської Федерації. Статистична похибка не перевищує 3,4%.

Згідно з інформацією, соціологи центру також провели опитування з аналогічною вибіркою 21–24 квітня. Дослідники запитали у громадян Росії, за кого би вони проголосували, якби вибори президента відбулися найближчої неділі.

Чинного президента Путіна підтримали би 48% росіян загалом і 83% "від тих опитаних, хто готовий голосувати на цих виборах і визначився, за кого голосуватиме".

Лідерові Ліберально-демократичної партії Росії Володимиру Жириновському віддало би голоси 3% росіян загалом та 5% тих, хто визначився. Лідерові Комуністичної партії Геннадію Зюганову – 3% і 4% відповідно. За міністра оборони Сергія Шойгу проголосувало б 1% і 2% респондентів. За опозиціонера Олексія Навального – 1% і 2% відповідно.

Прем'єр-міністра Дмитра Медведєва та лідера "Справедливой России" Сергія Миронова підтримало би по 1% росіян загалом і тих, хто визначився з вибором.

Путін обіймав посаду президента РФ із 2000-го до 2008 року. У 2012 році його переобрали на третій термін. Наступні вибори президента РФ відбудуться у 2018 році.