Богдан: Я сидів у своєму кабінеті, не в кабінеті Зеленського. А Єрмак до свого рідко заходить

Богдан: Перші кілька місяців я міг собі дозволити бути під час усіх відряджень і нарад
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Колишній глава Офісу президента України Андрій Богдан в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив, що, на відміну від свого наступника Андрія Єрмака, не проводив весь робочий час у кабінеті президента країни Володимира Зеленського.

"Володимир Олександрович – він прийшов із медіаринку. Мені доводилося перші кілька місяців... Там, дякувати богу, Кабмін був не наш, Верховна Рада була не наша. А Офіс президента я міг контролювати телефоном. Перші кілька місяців я міг собі дозволити бути [поруч із ним] під час усіх відряджень якихось, нарад і всього, що там відбувається. А далі все полетіло сторчголов. Я сидів у своєму кабінеті – не в його. А Єрмак до свого рідко заходить. Він сидить у його кабінеті цілими днями", – наголосив Богдан.

За його словами, він "не водив за руку" Зеленського, коли очолював Офіс президента.

Інтерв'ю з Богданом вийде сьогодні на YouTube-каналі "В гостях у Гордона", трансляція розпочнеться о 18.00

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Зеленський призначив свого помічника Єрмака керівником Офісу президента в лютому 2020 року. До Єрмака цю посаду із травня 2019 року обіймав Богдан.

Перед звільненням Богдана та призначенням Єрмака Зеленський заявив, що в його команді є конфлікти, які заважають працювати. Президент наголосив, що через них йому доведеться розлучатися зі співробітниками, але прізвищ не назвав.

З ім'ям Єрмака пов'язана низка скандалів, серед останніх – "вагнергейт" та журналістське розслідування про святкування дня його народження на держдачі в Карпатах з доправленням гостей гвинтокрилами ДСНС (сам Єрмак в обох випадках звинувачення на свою адресу відкидав). У центрі Києва провели кілька великих мітингів із вимогою відставки Єрмака. Проте Зеленський під час пресмарафону 26 листопада заявив, що не збирається його звільняти.

До політичної кар'єри Єрмак займався приватною юридичною практикою у сфері захисту інтелектуальної власності та продюсував фільми. Він є засновником української продюсерської та дистриб'юторської компанії Garnet International Media Group.