Богдан: Не думаю, що Зеленський зараз думає про другий термін. Мені здається, він думає, як досидіти перший

Богдан про Зеленського: Йому в якийсь момент стало подобатися бути президентом
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Колишній глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що нормально ставиться до президента України Володимира Зеленського.

Колишній глава Офісу президента Андрій Богдан вважає, що президент України Володимир Зеленський не думає про другий строк. Про це Богдан сказав в інтерв'ю "Українській правді", яке вийшло 4 листопада.

Богдан сказав, що нормально ставиться до Зеленського.

"Йому просто в якийсь момент стало подобатися бути президентом. Вони всі почали ходити, як дурні, говорити про другий термін. Я не знаю, чия це ідея. Але який другий термін? Ти тільки злітаєш. Ти ще нічого не зробив. У тебе ще нічого не виходить. Який другий термін? Я не думаю, що зараз він думає про другий термін. Я думаю, що він уже думає, як досидіти перший", – сказав Богдан.

За його словами, у Зеленського є низка "відкладених проблем", таких як скандал із Конституційним Судом, епідемія коронавірусу, ситуація в Кабміні та в економіці.

"Війна – це відкладена проблема? Тоді, коли ти сильний, ти мав прийняти рішення. Були перестрілки на Донбасі, є поранені. Там зіткнення. Розумієте, кожен день робити вигляд, що цього немає, – це смішно. Говорити, що ми забезпечили перемир'я, ми ж усі розуміємо, що там уже не перемир'я? Візьми будь-яке міністерство – це проблема. Проблема на проблемі. Внутрішня управлінська вертикаль – це величезна проблема, правоохоронна система – агромєнна проблема. Ми скочуємося гірше часів [третього президента Віктора] Ющенка. У нас скоро ПДВ будуть повертати за "подяку". У нас починається глобальна деградація правоохоронних органів, знов такий стан, коли вони не бояться, вони не просять, а вимагають. У нас біда на біді. Ти маєш приймати рішення. А він не приймає", – сказав Богдан.

Зеленський вступив на посаду президента України 20 травня 2019 року. Богдан працював в Адміністрації Президента, а потім в Офісі президента із травня 2019 року до лютого 2020-го.

У грудні 2018 року в інтерв'ю засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону він говорив, що, на його думку, президент має приходити щонайбільше на п'ять років.

У травні 2020 року тодішній перший заступник глави Офісу президента України Сергій Трофімов не відкинув, що Зеленський повторно балотуватиметься на посаду президента. "Моя особиста думка: я не думаю, що [Зеленський обмежиться] п'ятирічним строком. Я все-таки вважаю, що буде якесь продовження каденції..." – сказав він.

На пресконференції у травні 2020 року президент не відкинув, що балотуватиметься на другий строк.