Богдан розповів про "дітей лейтенанта Арахамії"

Богдан заявив, що це він привів Арахамію (на фото) до влади
Фото: David Braun / Facebook

Колишній глава Офісу президента України Андрій Богдан в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявив, що, будучи у команді президента, привів до влади нинішнього голову парламентської фракції "Слуга народу" Давида Арахамію.

За словами Богдана, на святкування свого 45-річчя 3 грудня він запросив "не багатьох" із тих соратників, з якими у 2019 році розпочинав президентську та парламентську кампанії.

"Така кількість зрадників... І для мене найстрашніше – це знаєш хто? Я їх називаю "діти лейтенанта Арахамії". Ну, це теж людина, яку я привів. Унікальна тварина. Він присутній на всіх якихось терках, бл... дь. Ось за минулих президентів завжди був якийсь Арахамія, який мав 120 перемовників, і в усіх ресторанах міста Києва ось ці перемовники щось терли. Ну ти ж знаєш, з якої це книги..." – наголосив Богдан.

Ситуацію, що склалася, він назвав жахом.

"Я не про те, що запросив на день народження або не прийшов, не зателефонував. Я все розумію. Якщо ти продовжуєш жити тією ідеєю, заради якої тебе, бл…дь, взяли, без бабок, без підводного каміння, без подвійного дна… Але коли ти, бл…дь, починаєш заробляти, а ще й цим хизуватися…" – наголосив Богдан.

Він також додав, що президент України Володимир Зеленський не привітав його із днем народження.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст:

Юрист та економіст Андрій Богдан довгий час був особистим адвокатом українського бізнесмена Ігоря Коломойського. У травні 2019 року його призначили главою Адміністрації Президента (пізніше відомство було перейменовано на Офіс президента), що викликало критику в суспільстві та серед представників Заходу, які побоювалися впливу Коломойського на новообраного президента.

У лютому 2020 року Зеленський звільнив Богдана. У червні 2020 року в інтерв'ю "Українській правді" президент назвав призначення Богдана помилкою, оскільки всередині команди виникли конфлікти.

Арахамія був четвертим номером у списку партії "Слуга народу" на дострокових виборах до Верховної Ради України, що відбулися у 2019 році.