Боррель анонсував поїздку на Донбас із президентом Європейської ради Мішелем, але той пішов на самоізоляцію

Боррель і Мішель збиралися відвідати Україну
Фото: ЕРА

Президент Євроради Шарль Мішель вирушив на карантин після контакту з інфікованим COVID-19. На 26 вересня планували поїздку Мішеля у Східну Україну, про це говорив у Києві глава європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Запланована на 26 вересня поїздка президента Європейської ради Шарля Мішеля і високого представника Європейського союзу із питань закордонних справ та політики безпеки Жозепа Борреля на Донбас може не відбутися. Як написав сьогодні у Twitter прессекретар Мішеля Баренд Лейтс, президент Євроради вирушив на самоізоляцію.

"Сьогодні президент Євроради дізнався, що офіцер безпеки, із яким у нього був тісний контакт минулого тижня, одержав позитивний результат тесту на COVID-19. Президент регулярно проходить тест, учора він був негативним. Поважаючи закони Бельгії, від сьогодні він пішов на карантин", – ідеться у твіті.

Мішель уже переніс спеціальний саміт ЄС із 24–25 вересня на 1–2 жовтня, додав спікер.

22 вересня Боррель, який прибув до Києва з офіційним візитом, повідомив на пресконференції, яку транслювало у Facebook українське Міністерство закордонних справ, що ненадовго покине Україну, щоб повернутися 26 вересня разом із Мішелем. Представники ЄС збиралися відвідати східні регіони України. "Ми полетимо у східну частину країни для того, щоб мати чітке розуміння тієї великої проблеми, яка є на кордоні України", – заявив глава європейської дипломатії.

На скасованому саміті ЄС глави країн-членів збиралися, зокрема, обговорити санкції проти посадовців режиму білоруського президента Олександра Лукашенка.