ЦВК України уповноважила передати виборчі бюлетені в окружні комісії

Вибори в Раду призначено на 21 липня
Фото: ЕРА

В окружні комісії передадуть бюлетені про голосування в загальнодержавному багатомандатному та одномандатних виборчих округах, заявили у Центральній виборчій комісії України.

Центральна виборча комісія України уповноважила державне підприємство спеціального зв'язку передати виборчі бюлетені окружним виборчим комісіям, повідомила 7 липня у Facebook пресслужба ЦВК.

Сьогодні відбулося чергове засідання комісії під керівництвом голови ЦВК Тетяни Сліпачук.

"ЦВК уповноважила державне підприємство спеціального зв’язку в особі визначених ним працівників цього підприємства від імені комісії здійснити передачу виборчих бюлетенів із виборів народних депутатів України для голосування у загальнодержавному багатомандатному та одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року відповідним окружним виборчим комісіям на засіданнях цих комісій та підписати протоколи про прийняття ОВК від ЦВК зазначених виборчих бюлетенів", – ідеться в повідомленні.

Дострокові парламентські вибори призначено в Україні на 21 липня. Виборчий процес розпочався 24 травня. 26 червня Центральна виборча комісія України провела жеребкування партій для участі у дострокових виборах у Верховну Раду.

4 липня голова ЦВК Тетяна Сліпачук повідомила, що Шостий апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення про необхідність провести нове жеребкування партій, які беруть участь у дострокових виборах. За її словами, Центрвиборчком має намір оскаржити рішення суду.

Наступного дня ЦВК заявила, що через пережеребкування бюлетені на вибори не встигнуть вчасно надрукувати і доправити на виборчі дільниці.

6 липня партія "Слуга народу" подала касаційну скаргу на рішення суду про необхідність проведення повторного жеребкування політичних партій на позачергові вибори у Верховну Раду.