Данилюк на своєму дні народження вдарив Милованова

Милованов (на фото) прийшов на день народження Данилюка, там вони побилися
Фото: Василий Шурупов / Facebook

Ексміністр фінансів України та колишній секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк 30 липня під час святкування свого дня народження побився з головою конкурсної комісії з добору директора Бюро економічної безпеки, ексміністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофієм Миловановим. Про це повідомила "Українська правда".

За даними "Страны", святкування відбувалося в коворкінгу Creative States Arsenal у Києві.

Журналіст "Української правди" Роман Кравець, який був присутнім на вечірці, розповів, що Милованов і Данилюк розмовляли, потім почали сваритися. Данилюк попросив Милованова піти й доповісти главі Офісу президента України Андрієві Єрмаку, що його вигнали із дня народження.

"У якийсь момент Милованов звернувся до Данилюка зі словами: "Тобі згадати, як ти в часи [експрезидента України Віктора] Януковича працював?" – повідомив Кравець.

Після цього Данилюк ударив Милованова і назвав його покидьком. Політиків розтягували депутат Київради Дмитро Білоцерковець та колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак, повідомила "Українська правда".

Закінчився конфлікт тим, що Трепак вивів Милованова, у нього була розсічена брова.

Увечері 30 липня Милованов у Facebook опублікував фото з Данилюком.

"Фотки дня. Із днем народження, Олександре!" – написав голова конкурсної комісії БЕБ.

Після бійки Милованов написав під своїм постом, що "дебати перейшли в активну фазу".

"Якщо серйозно, Данилюк неадекватний. Таких не можна допускати до державної служби", – заявив Милованов.

Скріншот: Тимофей Милованов / Facebook

В іншому коментарі він зазначив, що Данилюк сам запросив його на день народження.

"Странна історія. Данилюк дебатує у стилі 90-х", – написав Милованов.

Скріншот: Тимофей Милованов / Facebook

У коментарях до поста Василь Шурупов опублікував фотографію Милованова, який однією рукою прикриває око.

"А це точно фотка дня", – написав коментатор.

На пропозицію Тетяни Домбровської викликати Данилюка на дуель, Милованов відповів: "Можна".

Колишній заступник генпрокурора України Віктор Чумак розмістив у Facebook фото, на якому Данилюк і Милованов розмовляють біля машини.

"Людина, схожа на Олександра Данилюка, розмовляє з людиною, схожою на Тимофія Милованова! Це розборка! Але, на мій погляд, Данилюк занадто чемний! Я б одразу в п'ятак засвітив", – написав Чумак.

Роман Кравець повідомив у Facebook, що Білоцерковець розбороняв Данилюка і Милованова у футболці "Пляжний патруль", і опублікував фото депутата.

Контекст:

29 липня конкурсна комісія БЕБ не допустила Данилюка до конкурсу на посаду директора. Він заявив, що комісія не визнала диплом Індіанського університету. Милованов пояснив цю ситуацію тим, що в Данилюка "проблеми з профільною освітою". За словами Милованова, Данилюк мав провести процедуру нострифікації диплома в Міністерстві освіти і науки, це дало б йому змогу взяти участь у конкурсі.

Того самого дня двоє політиків улаштували сварку в ефірі телеканала "Україна 24". Данилюк наполягав, що раніше, коли він працював в уряді та РНБО, його освіти було досить. Милованов відповів, що розуміє, "що це прикро".

Закон про створення Бюро економічної безпеки Верховна Рада ухвалила у другому читанні 28 січня 2021 року. Президент України Володимир Зеленський підписав його 22 березня.

У законі йдеться, що Бюро економічної безпеки України – це центральний орган державної влади, правоохоронний орган, який має виявляти, припиняти, розслідувати і викривати кримінальні злочини у сфері економіки, що створюють загрозу життєво важливим інтересам України, а також запобігати їх вчиненню. Бюро нададуть відповідні повноваження Служби безпеки України та податкової міліції. Роботу БЕБ безпосередньо координуватиме Кабмін.

У новому відомстві працюватиме 4 тис. осіб, його директора мають обрати на відкритому конкурсі. Главу бюро призначатиме Кабмін за поданням прем'єр-міністра.

Кабмін на засіданні 12 травня ухвалив постанову про створення Бюро економічної безпеки.

Загалом на конкурс заявки подало 59 учасників, допустили до участі 48 кандидатів.