"Припинімо цей безлад!" Геращенко закликала згорнути намети під Верховною Радою, до яких "навіть сніг не втоптано"

Геращенко про намети під ВР: Була сміливість установлювати – наберімося сміливості це згорнути
Фото: rada.gov.ua

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала правоохоронців розібратися і знайти винних в інциденті з побиттям нацгвардійців у Києві 27 лютого.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, виступаючи на пленарному засіданні у вівторок, засудила напад на службовців Нацгвардії України сьогодні в Києві, і закликала згорнути наметове містечко під будівлею парламенту. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Вона закликала правоохоронців розібратися і знайти винних в інциденті з побиттям нацгвардійців.

"Як говорять самі нацгвардійці, серед тих, хто кидав у них каміння сьогодні, знову були депутати Верховної Ради. Вибачте, але кидати каміння в нацгвардійців, які вчора повернулися з другої лінії фронту, – це просто злочин. Хто хоче воювати – може воювати", – сказала вона.

За словами Геращенко, депутати, які допомагали встановлювати намети під ВР, "не ночували у них".

"У цьому залі сидять депутати, які встановлювали намети, сидять лідери фракцій, які підтримували той безлад. Вийдемо зараз до того наметового містечка, де стоять намети, до яких навіть сніг не втоптано, і попросимо їх згорнути. Це буде відповідально і чесно перед киянами, перед нацгвардійцями. Ви знаєте, посольства звертаються до нас як до депутатів і розповідають, що в жодній країні світу не було б можливим заблокувати на півроку парламент і центральні вулиці міста. І до речі, там жоден депутат не ночував із тих, хто встановлював ці намети... Була сміливість установлювати – наберімося сміливості це згорнути. Дорогі нацгвадійці! Пробачте цим дядькам, які тут сьогодні сидять і провокують те, що ви поранені в мирному місті Києві. Припинімо цей безлад!" – заявила політик.

Наметове містечко біля Верховної Ради розбили 17 жовтня 2017 року.

9 січня член партії Михайла Саакашвілі "Рух нових сил" Давід Сакварелідзе заявляв, що наметове містечко під Верховною Радою залишиться, але партія сконцентрується на роботі в регіонах.

27 лютого відбулися бійки між мітингувальниками і правоохоронцями. Активісти намагалися підпалити шини, проте поліцейські не дали їм цього зробити. Також протестувальники кидали в бік правоохоронців каміння та "коктейлі Молотова".

Нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що дев'ятьох протестувальників затримали, постраждало двоє поліцейських. За його словами, провокацію під Радою організували представники партії "Рух нових сил".

Журналіст Андрій Дзиндзя опублікував у Facebook відео подій. За його словами, сутички почалися після заклику нардепа від "Самопомочі" Єгора Соболєва до "захоплення влади".