До суду передали обвинувальний акт стосовно чинного нардепа за недекларування квартири в Києві – САП

До суду скеровано обвинувальний акт, зазначили у САП
Фото: pixabay.com
До суду передано матеріали щодо одного з народних депутатів України, який не вніс до декларації квартиру в Києві. Про це поінформувала 10 січня у Facebook Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

"10 січня 2023 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ (Національного антикорупційного бюро України. – "ГОРДОН") скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням чинного народного депутата в умисному внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік", – ідеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що розслідування розпочали за матеріалами Національного агентства з питань запобігання корупції.

"У декларації за 2020 рік нардеп не вказав квартиру на Печерську в центрі Києва вартістю понад 3,6 млн грн, яка перебувала в нього в оренді із жовтня 2019-го до жовтня 2021 року, та непогашене кредитне зобов’язання перед банківською установою на загальну суму понад $48,8 тис.", – пояснили у САП.

Антикорупційна прокуратура не вказала прізвища фігуранта справи.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", ідеться про нардепа від "Слуги народу" Юрія Камельчука.

Контекст:

Наприкінці грудня 2022 року САП повідомляла про передавання справи до суду за аналогічним обвинуваченням ще одного чинного народного депутата. За даними ЗМІ, квартиру вартістю приблизно 2 млн грн не задекларував нардеп від "Слуги народу" Максим Пашковський.