Добкін збирається балотуватися в мери Харкова

Добкін був мером Харкова із 2006-го до 2010 року
Фото: Михаил Добкин / Facebook
Вітаючи українців із Новим роком, екснардеп і ексмер Харкова Михайло Добкін зазначив, що багато харків'ян часто ставлять йому запитання, на яке він відповів: "Таки так".

Колишній народний депутат України, колишній харківський міський голова Михайло Добкін планує брати участь у позачергових виборах мера Харкова. Це випливає з поста в Telegram-каналі "Бородатая бабушка", який розмістив у своєму каналі сам Добкін.

"Усупереч усім спекуляціям Харківська міськрада в установленому законом порядку подала звернення до ВР щодо призначення нових виборів мера у зв'язку зі смертю [обраного мера Геннадія] Кернеса. Тож відтягнути вибори на максимальний строк не вийде, хитрови...бані ви наші, доведеться проводити їх уже в березні. І так, Добкін іде в мери", – ідеться в повідомленні.

Напередодні в новорічну ніч політик опублікував у Telegram ролик-привітання з Новим роком.

"До речі, тут мене багато харків'ян останнім часом часто запитують. То я відповім – таки так. У новий рік – із новими перемогами", – сказав він на відео.

Добкіна обрали мером Харкова в березні 2006 року. У березні 2010 року його призначили головою Харківської обласної державної адміністрації.

Із 2010 року мером Харкова був Кернес. 2020 року він знову виграв вибори, набравши в першому турі 60,34%. Добкін також оголошував про намір балотуватися.

16 грудня Кернес помер у німецькій клініці "Шаріте" від наслідків коронавірусної інфекції. Син Кернеса Данило розповів, що після поранення, яке харківський градоначальник дістав 2014 року, у нього слабка легеня – її тоді "прошила" куля. Із цим був пов'язаний тяжкий перебіг хвороби.

23 грудня Кернеса поховали, на церемонію прощання з політиком прийшло понад 100 тис. осіб.

Обов'язки мера виконує секретар міськради Ігор Терехов.

За інформацією "Опори", не пізніше ніж на 15-й день після смерті мера особа, яка здійснює його повноваження, має звернутися до парламенту з клопотанням про призначення позачергових виборів.

Добкін 2020 року збирався йти в мери Києва.