Донецька поліція запропонувала створити публічний реєстр педофілів

Аброськін: Діти адаптувалися до обстрілів, але в результаті насильства адаптації не буде, це психологічна травма на все життя
Фото: npu.gov.ua

Начальник Головного управління Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін заявив, що поліцейські вирішили винести на розгляд громадськості цю пропозицію, оскільки в Україні зросла кількість злочинів проти дітей.

Обласне головне управління Національної поліції Донецької області запропонувало посилити відповідальність за скоєння злочинів проти статевої недоторканності дітей, створивши відкритий реєстр педофілів. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Питання відповідних змін у законодавстві обговорювали 30 травня в Маріуполі в обласному головному управлінні поліції за участю міжнародних експертів.

Начальник Головного управління Національної поліції у Донецькій області В'ячеслав Аброськін заявив, що поліція повинна створити комплексну систему захисту дітей, а винести на розгляд громадськості пропозицію щодо посилення відповідальності ґвалтівників їх змусило зростання кількості злочинів проти дітей в Україні.

"У 2016 році на території України задокументовано понад 400 статевих злочинів щодо дітей, але насправді їх набагато більше. Це латентні злочини, протягом багатьох років злочинці скоюють злочини, ґвалтують дітей і не несуть покарання... Діти адаптувалися до обстрілів, але в результаті насильства адаптації не буде, це психологічна травма на все життя", – зазначив він.

Заступник міністра внутрішніх справ Анастасія Дєєва зазначила, що реєстр педофілів допоможе виявляти статевих злочинців і запобігати повторним злочинам.

У 2017 році на території Донецької області було скоєно дев'ять статевих злочинів проти дітей – на п'ять більше, ніж за аналогічний період минулого року. Загалом із 2014 року діти ставали жертвами педофілів 68 разів. По Україні протягом цього періоду зафіксовано 1,3 тис. випадків сексуального насильства щодо дітей.