Дружина екс-регіонала Колесніченка просить суд позбавити його батьківських прав

Після публікації оголошення в "Урядовому кур'єрі" Колесніченко вважається повідомленим про час і місце розгляду справи
Фото: nikvesti.com

Позов дружини колишнього нардепа від Партії регіонів Вадима Колесніченка у квітні розгляне Дарницький районний суд Києва.

Дружина колишнього депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка Лідія Македон добивається в суді, щоб його позбавили батьківських прав.

У газеті "Урядовий кур'єр" від 22 березня опублікували оголошення про те, що Колесніченка викликають до Дарницького райсуду Києва за позовом дружини в інтересах малолітньої дитини Всеволода Колесніченка.

Засідання суду відбудеться 19 квітня під головуванням судді Алли Коренюк.

У тексті сказано, що після публікації цього оголошення Вадим Колесніченко вважається повідомленим про час і місце розгляду справи.

Вадим Колесніченко, народний депутат України V–VII скликань від Партії регіонів, спільно з Сергієм Ківаловим був автором скандального закону "Про засади державної мовної політики", а також одним із авторів пакету законів, ухвалених Верховною Радою 16 січня 2014 року і названих згодом "диктаторськими".

Був одним із затятих критиків Майдану, після закінчення протестів покинув Київ і виїхав до Севастополя, який представляв у Верховній Раді.

Після анексії Криму заявив про припинення членства в Партії регіонів й набуття російського громадянства. У Криму вступив до російської партії "Родина" й очолив партійний список на виборах до Верховної Ради Криму, але партія не подолала прохідного бар'єру.

16 січня 2015 року Головне слідче управління СБУ повідомило Колесніченка про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України й оголосило його в розшук.

Сам Колесніченко себе винним у цих злочинах не вважає. Генеральна прокуратура України розпочала процедуру заочного засудження Колесніченка.