Дружині та брату нардепа Лабазюка варто заявити про складання мандатів у разі обрання до Хмельницької облради – політолог

Кирило Молчанов: Окрім себе, він засунув у список до облради дружину та старшого брата. І, що вже стає очевидним, серйозно помилився
Фото: Kirill Molchanov / Facebook

Бажання нардепа трьох скликань Сергія Лабазюка монополізувати і взяти під повний контроль хмельницький осередок партії "За майбутнє" вилилося в скандал, заявив заступник директора Українського інституту аналізу та менеджменту політики Кирило Молчанов.

Задля уникнення подальших електоральних втрат у Хмельницькій області центральному керівництву партії "За майбутнє" варто зобов'язати дружину та брата нардепа Сергія Лабазюка, який очолює обласну організацію цієї політсили, публічно оголосити про складання мандатів депутатів у разі обрання до облради. Про це політолог, заступник директора Українського інституту аналізу та менеджменту політики Кирило Молчанов написав на своїй сторінці у Facebook.

Він вважає, що бажання нардепа трьох скликань Сергія Лабазюка монополізувати та взяти під повний контроль хмельницький осередок партії "За майбутнє" вилилося у скандал.

"Окрім себе, він засунув у список до облради дружину та старшого брата. І, що вже стає очевидним, серйозно помилився", – пише експерт.

Політсилу зі скандалом покинуло кілька авторитетних людей, які додавали партії "За майбутнє" як технічному проєкту, "заточеному" під багатих, але не надто популярних представників місцевих еліт, украй необхідний рейтинг і вагу, пише Молчанов. Унаслідок скандалу із формуванням виборчих списків можуть погіршитися показники "За майбутнє" у Хмельницькій області, переконаний він.

З огляду на все це, вважає політолог, центральному керівництву партії варто вдатися до ухвалення оперативних рішень, не виключено, що кадрових, які зменшать загрозу подальшої втрати підтримки в регіоні.

"Можливо навіть треба публічно заявити про те, що дружина та брат Сергія Лабазюка складуть свої мандати у тому разі, якщо їх буде обрано депутатами", – підкреслює Кирило Молчанов.

Політолог зазначає, що напередодні дня голосування ЗМІ нагадали про "справу помічників" – сепаратистський скандал за участю помічників народних депутатів, у якому також фігурував нардеп Лабазюк.

На одній із пресконференцій Лабазюк озвучував проросійську тезу про необхідність виборності губернаторів і голів районних адміністрацій, додав він.

"Зважаючи на особливості, у Хмельницькій області це навряд чи оцінять", – вважає Молчанов.

Видання "Depo.Хмельницький" писало, що результатом спроб Лабазюка монополізувати Хмельницьку обласну організацію "За майбутнє" стало публічне рішення відомого в області аграрія Аліма Міщука припинити контакти з партією. Також рішення вийти зі списку "За майбутнє" в останній момент ухвалив голова Хмельницької облради Михайло Загородний.

Місцеві вибори в Україні заплановано на 25 жовтня. Голосування відбудеться на всій території України, крім окупованого Росією Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.