Дубінський і Рабінович опублікували однакові пости про події в Білорусі. Пізніше Дубінський звинуватив колегу у крадіжці тексту

Дубінський стверджує, що Рабінович украв його текст
Фото: Александр Дубинский / Facebook

Першим текст про події в Білорусі у Facebook опублікував нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський, а за деякий час  його колега з "Опозиційної платформи За життя" Вадим Рабінович. Дубінський стверджує, що це його текст і вимагає від Рабіновича вказати авторство.

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський і його колега з "Опозиційної платформи  За життя" Вадим Рабінович 10 серпня розмістили у Facebook однакові тексти про події в Білорусі.

Першим пост опублікував Дубінський.

"У чому урок Білорусі для української влади? Вулиці не треба боятися, а на спроби беззаконня – відповідати законом. Який має бути одним для всіх, без виборчого і шмаркливого поділу активістів на тих, хто може вбивати, і на тих, хто може грабувати. І тоді можна зберегти свою країну", – написав політик.

За деякий час такий самий текст з'явився на сторінці Рабіновича. Як випливає з історії змін поста, пізніше політик додав у нього фразу "Із мережі".

Скріншот: Vadim Rabinovich / Facebook

Пізніше Дубінський звинуватив Рабіновича у крадіжці тексту.

"Вадим Рабінович украв мій ранковий пост про Білорусь без посилання на авторство. Прошу його вказати і надалі дотримуватися авторських прав", – написав Дубінський, опублікувавши скріншоти постів.

Після цього Рабінович ще раз змінив текст, додавши в нього фрагмент: "Із мережі... А точніше від Дубінського (він проти мережі)".

У Білорусі після завершення голосування на президентських виборах у ніч на 10 серпня відбулися протести, наймасовіші – у Мінську. Між силовиками і протестувальниками виникли сутички. Для розгону протестувальників у центрі Мінська силовики застосовували світлошумові гранати, гумові кулі та водомети.

Прессекретарка міністерства внутрішніх справ Білорусі Ольга Чемоданова 10 серпня заявила, що вночі під час акцій протесту по всій країні було затримано 3 тис. осіб. За її словами, унаслідок сутичок постраждало понад 50 громадян, а також 39 співробітників міліції, деяких із них госпіталізовано.

Слідком Білорусі порушив кримінальні справи проти учасників протесту.