Екс-лідеру одеського "Правого сектору" Стерненку замінили цілодобовий домашній арешт нічним

У листопаді Стерненка заарештовували за підозрою в організації безладів
Фото: Сергій Стерненко / Facebook

Апеляційний суд Одеської області змінив запобіжний захід колишньому лідеру обласної організації "Правого сектору" Сергію Стерненку у справі про збут наркотиків.

Апеляційний суд Одеської області 21 грудня змінив запобіжний захід колишньому лідеру обласної організації "Правого сектору" Сергієві Стерненку у справі про збут наркотиків. Про це повідомило місцеве видання "Думская".

Активіст залишиться під домашнім арештом, але не під цілодобовим, а нічним. Стерненку не можна буде виходити на вулицю після 19.00 і до 7.00.

13 грудня під домашній арешт на 60 днів Стерненка відправив Київський районний суд Одеси.

Екс-лідеру одеського осередку "Правого сектору" інкримінують ч. 5 ст. 27 (пособництво) і ч. 3 ст. 307 (виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут організованою групою наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів або із залученням малолітнього, або щодо малолітнього) Кримінального кодексу України.

24 листопада Приморський районний суд заарештовував Стерненка на 60 днів за підозрою в організації заворушень на мітингу проти будівництва висотного будинку в Міському саду Одеси.

27 листопада він вийшов із СІЗО під заставу, яку вніс голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов.

6 грудня Апеляційний суд Одеської області скасував запобіжний захід у вигляді застави, замінивши її особистим зобов'язанням.