Ексміністра енергетики Насалика повідомили про підозру – ЗМІ

Насалик був міністром енергетики та вугільної промисловості у 2016–2019 роках

Фото: Alexandr Senko / Facebook

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру колишнього главу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика. Про це 1 лютого повідомило "Українській правді" джерело у правоохоронних органах.

За даними джерела, Насалика підозрюють у підписанні збиткових для держави угод на користь пов'язаних із бізнесменом Дмитром Фірташем компаній на суму 1,5 млрд грн.

Про оголошення підозри Насалику також пише видання "Бабель".

Контекст:

Насалик був міністром енергетики та вугільної промисловості України з 14 квітня 2016 року до 29 серпня 2019 року.

У вересні 2018 року стало відомо, що прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом декларування Насаликом недостовірної інформації.

Як інформував "Судовий репортер", у липні 2017 року львівський бізнесмен Петро Димінський подав позов до Насалика. Він висунув вимогу стягнути з нього $1,88 млн боргу і 4,2 млн грн відсотків. У Національному антикорупційному бюро вважали, що Насалик приховав факт отримання позики.

Ексміністр стверджував, що Димінський і його оточення підробили документи про позику. Він також зазначав, що рішення Нацагентства з питань запобігання корупції щодо його декларації, на підставі якої розпочали кримінальне провадження, Верховний Суд України скасував 10 квітня 2019 року.

Підозру Насалику за ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України оголосили у липні 2019 року.

Досудове слідство у справі Насалика завершили у серпні 2019 року. А в листопаді минулого року справу закрили, повідомляло видання "РБК-Україна".