ФБР не впевнене, що Трамп дістав кульове поранення під час замаху

Рей припускає, що Трампа поранило рикошетом
Фото: ЕРА

Федеральне бюро розслідувань США не впевнене, що кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп дістав кульове поранення під час замаху на мітингу в Пенсильванії. Про це директор ФБР Крістофер Рей заявив на слуханнях у Конгресі 24 липня, пише ABC News.

"Є деякі сумніви щодо того, куля або уламок влучили в його вухо", – сказав Рей у відповідь на запитання про те, чи визначили у ФБР траєкторію всіх куль, які випустив стрілець.

За його словами, не встановлено точно, влучила куля одразу у Трампа чи його поранено рикошетом чи уламком звідкись іще.

The New York Times 14 липня опублікувала фотографії, на яких зафіксовано траєкторію польоту кулі поруч із головою колишнього президента.

"Тут, безумовно, показано слід у повітрі від кулі. Кут виявився недостатнім для того, щоб куля пройшла крізь вухо, але не можна відкидати, що стрілець зробив кілька пострілів", – сказав NYT спеціальний агент ФБР у відставці Майкл Гарріган.

Контекст:

13 липня під час виступу Трампа на передвиборчому мітингу в американському штаті Пенсильванія пролунали постріли, після чого його швидко вивели зі сцени працівники спецслужби. Одна з куль зачепила вухо експрезидента.

Унаслідок інциденту один із відвідувачів мітингу, ветеран-морпіх, загинув, ще двох було тяжко поранено, повідомила The New York Times. Стрілка ліквідували. Ним виявився уродженець штату, 20-річний Томас Метью Крукс. За даними правоохоронців, він використав для замаху на Трампа напівавтоматичну гвинтівку AR-15, яку купив його батько.

Трамп розповів у соцмережі про своє поранення й заявив, що "ніколи не здасться".

Після цього, 15 липня, Республіканська партія висунула Трампа кандидатом у президенти США, а 18 липня він офіційно прийняв цю пропозицію.