Федину повідомили про підозру, евакуації українців із Китаю поки не провели. Головне за день

Федину підозрюють у погрозах Зеленському
Фото: eurosolidarity.org

"ГОРДОН" пропонує огляд головних подій середи, 12 лютого.

Федину повідомили про підозру

12 лютого народній депутатці України від "Європейської солідарності" Софії Федині співробітники Державного бюро розслідувань оголосили підозру у справі про погрози президенту України Володимирові Зеленському.

Евакуацію українців із Китаю відклали

Посольство України в Китаї повідомляло, що евакуація громадян України із міста Ухань, епіцентру спалаху коронавірусу 2019-nCov, відбудеться 11 лютого, проте її так і не провели. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук сказав, що затримка пов'язана з мінімізацією ризиків проникнення в Україну нового коронавірусу. За його словами, евакуація – питання кількох днів.

У Мінську попередньо погодили ділянку розведення на Донбасі

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі на переговорах у Мінську 12 лютого "практично погодила" ділянку розведення сил і засобів у районі Гнутового Донецької області. Решту ділянок обговорюють.

Facebook видалив мережу акаунтів спецслужб РФ

Компанія Facebook повідомила про видалення з мережі акаунтів і груп, пов'язаних із російськими спецслужбами, які працювали переважно в Україні, а також в інших країнах. Цю мережу створили для незаконного втручання у внутрішні справи інших країн, передусім України, повідомили в компанії.

Затверджено безвіз із Маршалловими Островами

12 лютого Кабінет Міністрів України затвердив документ, необхідний для безвізового режиму з Маршалловими Островами. Громадяни двох держав зможуть мандрувати без віз до 90 днів протягом 180 днів.